włoska restauracja Kraków centrum

Włosi zdają sobie sprawę z tego, jak jeść. Być może wobec tego, że używane przez nich składniki są ożywcze, aromatyczne oraz porządne dla każdego. Schematyczna kuchnia włoska śpieszy śródziemnomorskim wzorem pożywienia – ogniskuje się na prostych, oczywistych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania wskazują, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować poprawę utraty wagi, lepszą kontrolę poziomu cukru we krwi i obniżenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest też wyborne i oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, które nie wyłącznie smakują niesamowicie, jednakowoż również są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.

włoskie jedzenie w Krakowie

Zerknij na parę poniższych czynników, jakie stanowią treść kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!

Olej z oliwek
Jest to praktycznie potrzebne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się w czasie przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej pomniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest obfita w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak też witaminę E oraz inne zdrowe związki, które zmniejszają stan zapalny.

Italian Cuisine Krakow

   

Pomidory z puszki
Świeże pomidory są perfekcyjne, niemniej jednak te z puszki mogą spowodować, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niezwykle istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, chorobami serca oraz osteoporozą oraz są w stanie funkcjonować jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą historię wyeksploatowania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, zawiera związek o nazwie allicyna, który przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to właśnie dzięki czemu krew może przepływać swobodnie), sprawia powstawanie naczyń krwionośnych oraz hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku niosą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie zatrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem i obniżyć poziom glukozy we krwi w celu obniżenia ryzyka cukrzycy.